REFERENDUM: V St.Smokovci si svoju občiansku povinnosť splnil aj minister obrany

18.09.2010 Poprad

Starý Smokovec 18. septembra (TASR) – Svoju občiansku povinnosť si dnes na Mestskom úrade v Starom Smokovci splnil aj súčasný minister obrany SR Ľubomír Galko.
Hlasovať v referende sa rozhodol práve preto, že on sám bol jedným z jeho iniciátorov a zbieral podpisy na jeho uskutočnenie.
\"Myslím si, že referendum je najvyššia forma demokracie, a myslím si, že by malo byť v záujme každého občana Slovenskej republiky využiť túto možnosť, \" povedal minister po tom, ako vhodil do hlasovacej urny svoj lístok. Nenazdáva sa, že účasť v referende bude príliš vysoká. Myslí si však, že akýkoľvek počet voličov sa zúčastní na referende, ich rozhodnutie bude veľkým mementom. \"Ja si neviem predstaviť toho politika, ktorý by ignoroval vôľu trebárs 600.000 voličov, \" konštatoval Galko.
Všetci ľudia, ktorí sa na referende zúčastnia, podľa ministra vytvoria tlak na politikov, aby sa ich názory snažili pretlačiť iným spôsobom. Na referende sa podľa neho zúčastnia voliči všetkých strán. Nesúhlasí s rozhodnutím niektorých koaličných partnerov, ktorí sa rozhodli nezúčastniť sa na ňom. \"Je to ich rozhodnutie, ja to však nepokladám za správne, ja by som išiel na referendum aj v prípade, že by bola iniciátorom referenda iná strana, \" zhodnotil Galko. Teší ho však fakt, že niektorí koaliční partneri sa postupne pridávajú a na referende sa zúčastnia. Spomenul premiérku Ivetu Radičovú či Mikuláša Dzurindu.
Galko hlasoval v hlasovacej miestnosti v Starom Smokovci po príchode na samit NATO. V piatok (17. 9. ) večer absolvoval slávnostnú večeru s prezidentom SR, dnes večer bude v Levoči on sám hostiť všetkých náčelníkov generálnych štábov NATO.
 

Vyberte región